HOBBYCORN KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA VE İŞLENMESİNE DAİR GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

Son Güncelleme Tarihi :19.10.2020

Onay Tarihi :19.10.2020

Yürürlülük Tarihi :19.10.2020

Giriş

Hobbycorn ; kişinin kendine uygun bir hobi edinmesine yardımcı olmak üzere özel olarak tasarlanmış bir mobil uygulamadır. Hobbycorn kullanıcısı, Uygulama’yı indirerek veya İnternet Sitesi’ni kullanarak 18 yaşının üzerinde olduğunu beyan ve kabul etmiştir. 18 yaşını doldurmamış olan Kullanıcı’nın vFeli veya vasisinin bu sözleşmeye açık onayını almış olduğu kabul edilir.

Bu belge nedir?

Bu gizlilik sözleşmesi metninin içerisinde elektronik ortamda bize iletmiş olduğunuz kişisel verilerinize dair her türlü politikamızı açıklıyoruz. Sizleri bu politikayı okumak ve anlamak için birkaç dakikanızı ayırmaya davet ediyoruz. Ayrıca Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Aydınlatma Metnini ve Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Açık Rıza Metnini lütfen bu sözleşmeyle beraber değerlendiriniz. İşbu sözleşme metnine her daim web sitemiz veya uygulamamız aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Sözleşme metninde yapılacak her türlü değişiklik mutlaka size bildirilecek ve onayınız alınacaktır. Kişisel verilerinizin korunması ve işlenmesi güncellenen sözleşme hükümlerine tabi olacaktır. Sözleşme metniyle ilgili her türlü sorunuzu bize iletişim kanallarımız yoluyla iletebilirsiniz. 

Neden bu sözleşmeyi okumalıyım?

Hobbycorn uygulamasına kaydolmanız durumunda işbu Gizlilik Sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız.

Hobbycorn kişisel verilerinizin gizliliğini nasıl ele alır?

Hobbycorn gizliliğinize önem verir ve bu konuda ciddidir. Bu nedenle de politikalarımız herkesin anlayabileceği şekilde kolay, sade ve anlaşılır bir dilde yazılmıştır.

Hobbycorn kişisel verilerinizi depolarken SSL sertifikası ve uçtan uca şifreleme yöntemini kullanır.

Gizlilik politikamızda; Hobbycorn hakkında sıkça sorulan soruları ele alarak, bu servislerin nasıl çalıştığını ve gizlilikle ilgili ortaya çıkabilecek olan olası sorunları göz önünde bulundurarak hazırladık. 

Bu gizlilik sözleşmesi hangi bilgileri bizle paylaşabileceğinizi, bu bilgilerin nasıl saklandığını, bu bilgileri nasıl kullandığımızı açıklar.

Bu politika şunları kapsar:

  1. Kişisel Veriler Nedir
  2. Hangi Kişisel Verilerinizi Topluyoruz ve Bunları Hangi Yolla Elde Ediyoruz
  3. Hobbycorn Neden Verilerinizi Toplar
  4. Hobbycorn ve Üçüncü Kurum/Kuruluş ve Şahıslar
  5. Veri Gizliliği, Güvenliği, Aktarımı, Saklama ve Depolama
  6. Veri Sahibi Olarak Haklarınız

1. Kişisel Veriler nedir?

Kişisel veriler, kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkin herhangi bir bilgidir. Kimliği belirli kişi, doğrudan veya dolaylı olarak, özellikle bir kimlik numarasına veya fiziksel, fizyolojik, zihinsel, ekonomik, kültürel veya sosyal kimliğine özgü bir veya daha fazla faktöre atıfta bulunularak tanımlanabilen kişidir. Kişisel veriler öncelikle, isim, adres, e-posta adresi veya telefon numarası içerir. 

Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri ise özel nitelikli kişisel verilerdir.

Kişisel verileriniz yalnızca kanun ve devamındaki mevzuat tarafından izin veriliyorsa veya Kullanıcı kişisel verisinin işlenmesine dair açık rıza verirse işlenebilir. 

‘‘Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesine Dair Açık Rıza Metnini burada bulabilirsiniz.

İşbu açık rıza metni kapsamında verilerinizi işliyoruz ve/veya aktarıyoruz.’’

2. Hangi kişisel verilerinizi topluyoruz ve bunları hangi yolla elde ediyoruz?

2.1 Hobbycorn üzerinden toplanan kişisel verileriniz

Hobi gelişiminizi izlemenize yardımcı olmak ve size daha iyi hizmet sunabilmemiz için

belirli verileri işlememiz gereklidir. E-posta adresinizi veya sosyal entegrasyon sistemimizi kullanarak Ürün ve Hizmetimize kaydolabilirsiniz.

Hobbycorn ücretli ve ücretsiz servisleri olmak üzere kullanıcıya Ürün ve Hizmeti kullanma konusunda bir seçim hakkı tanır.

Eğer ücretli servislerimizi kullanmak isterseniz, kullandığımız ödeme sistemi üzerinden banka bilgilerinizi girmeniz gerekir. Belirtmek gerekir ki ödeme sistemi Hobbycorn tarafından işletilmemekte ve tarafımızdan herhangi bir veri toplama işlemi söz konusu olmamaktadır. 

2.2. Bize sağladığınız kişisel veriler

Hobbycorn üzerinden oluşturduğunuz hesap doğrultusunda dolduracağınız profiliniz uygulamaya kaydolduğunuz adınız, e-posta adresiniz ve ülke kodunuz da dahil olmak üzere; isteğe bağlı olarak cinsiyetiniz, yaşadığınız yer, uygulama diliniz, fotoğrafınız olarak anılan verileri içerir. Profiliniz kısmında bulunan kişisel verilerinizi, istediğiniz gibi değiştirme hakkına sahipsiniz. Ancak unutmayın ki Hobbycorn çalışmak için azami olarak ad, e-posta adresi ve ülke kodunuza ihtiyaç duyar.

Hobbycorn, uygulama veya internet Sitesi yolu ile kullanıcılara  hobi edinme ve geliştirme alanında tavsiye niteliğinde bilgiler sağlayacak ve planlar oluşturacaktır.  Hobbycorn’un sağladığı bilgiler ve hazırladığı planlar, tavsiye ve bilgilendirme niteliğinde olup uygulamanın veya internet sitesinin kullanımı, bilgi ve içeriğin kapsamı, planların ve tavsiyelerin kullanıcı tarafından uygulanması ile ortaya çıkacak herhangi bir sonuçtan Hobbycorn sorumlu tutulamaz.

2.3 Otomatik olarak toplanan kişisel veriler

Ürün ve Hizmetlerimizi Web Sitemiz ve/veya uygulamamız üzerinden ziyaretiniz sırasında, sizin, hizmet ziyareti ve kullandığınız cihazla ilgili belirli bilgileri otomatik olarak toplarız. Bu veriler donanım, yazılım, işletim sistemi, internet tarayıcısı, IP adresi, dil ve uygulama ayarları ve sürümüyle ilgili verileri içerir. Ayrıca, Uygulamada ve/veya Web Sitesinde hangi sayfaları ziyaret ettiğinizle birlikte, hizmeti ne zaman ve nasıl kullandığınızla ilgili veriler de toplarız.

2.1.1 Özetle aşağıdaki kişisel veri kategorilerini kullanıyoruz:

Kişisel Veriler

Ürün ve Hizmetimize kayıt olduğunuzda bize adınız, doğum tarihiniz ve e-posta adresiniz gibi temel veriler. Bunun dışında sizi tanımlayan bütün veriler, kişisel verinizdir.

Finansal bilgi

Ürün ve Hizmetimizi ücretli olarak kullanmayı seçerseniz banka bilgileriniz tarafımızca depolanmaz, işlenmez. 

Teknik ve analitik bilgi

Uygulamamızı kullandığınızda, cihaz ayarlarınız tarafından izin verilen yerlerde aşağıdaki bilgileri otomatik olarak toplayabiliriz:

(a) cep telefonunuzu veya diğer cihazınızı internete bağlamak için kullanılan adres, giriş bilgileriniz, sistem ve işletim sistemi türü ve sürümü, tarayıcı veya uygulama sürümü, saat dilimi ayarı, kamera erişim, fotoğraflara erişim, işletim sistemi ve platformu ve konum (IP adresine göre)

(b) görüntülediğiniz veya kullandığınız ürünler ve hizmetler, uygulama yanıt süreleri, etkileşim bilgileri (düğme presleri gibi) ve müşteri hizmetleri numaramızı aramak için kullanılan herhangi bir telefon numarası dahil, ziyaretinizle ilgili bilgileri toplayabiliriz.

Bize analitik ve reklamcılık hizmetleri sağlayan ortaklarla çalışıyoruz (yalnızca üçüncü taraf reklamcılık için değil, hizmetlerimiz için).  

Bu, kullanıcıların hizmetlerimizle nasıl etkileşimde bulunduklarını anlamamıza yardımcı olmayı, internet üzerinden reklamlarımızı vermeyi ve hizmetlerimizin ve reklamlarımızın performansını ölçmemizi içerir. Çerezler ve benzeri teknolojiler, hizmetlerimizle etkileşimleriniz gibi bu bilgileri toplamak için kullanılabilir. 

3.Hobbycorn Neden Kişisel Verilerinizi Toplar?

Verilerinizi size en iyi şekilde hizmet sunmak için kullanıyoruz. Size tam hizmet sunmak ve

hobi geliştime hizmetimizde yardımcı olmak için belirli verilere ihtiyacımız var. Verilerinizi

hizmetimizi iyileştirmek için araştırma amacıyla da kullanabiliriz. Ayrıca, bilgileriniz müşteri

hizmetleri, pazarlama, iletişim ve yasal amaçlarla kullanılabilir. Lütfen daha fazla bilgi için

okumaya devam edin.

E-posta adresinizi ve / veya telefon numaranızı, hizmetlerimizi size sunduğumuz meşru ilgimizden ve herhangi bir zamanda vazgeçme hakkınıza bağlı olarak, seçmediğiniz zaman zaman yapılan güncellemeler ve pazarlama mesajları ile sizinle iletişim kurmak için kullanırız.

İşimizi yönetme ve planlama konusundaki meşru ilgimize dayanarak, örneğin, kullanıcılar en çok kullanır ve en çok yardımcı olanı ve kullanıcıların bizden istediği özellikleri bulur uygulama içindeki hataları gidermek, hizmet talebini tahmin etmek ve hangi özellikleri de dahil olmak üzere kullanımdaki diğer eğilimleri anlamak için ürün ve hizmetlerimizi kullanımınızla ilgili verileri analiz edebiliriz. Bu, sizin hakkınızda herhangi bir karar almayı içermez, bu yalnızca size daha iyi hizmet sunabilmemiz için Uygulamamızı geliştirmekle ilgilidir. Hobbycorn her zaman sıkı gizlilik ve veri güvenliği hükümleri uygulayacaktır. 

3.1 Verileriniz aşağıdaki nedenlerden dolayı toplanır ve işlenir;

Hobi  tavsiyeleri: Kişisel verilerinizi toplamamızın ana nedeni, uygulamanın çalışabilmesi ve size temel hobi tavsiyelerimizi sağlamaktır.

Hizmetlerimizin yönetimi ve iyileştirilmesi: Bilgilerinizi web sitemizi, uygulamamızı ve iş

alanımızı yönetmek ve hizmetlerimizi sürekli olarak geliştirmek için kullanıyoruz.

Müşteri Servisi: Müşteri servisimiz size yardımcı olmak için bulunur ve hobi edinim bilgilerinizi kullanarak size dönüş sağlamaktadır.

Pazarlama: Sizi bilgilendirmek için işimizle ilgili iletişimleri, bize verdiğiniz e-posta veya diğer

iletişim bilgileri ile gönderebiliriz. 

İletişim: Size Ürün ve Hizmet aracılığıyla yaptığınız değerlendirmelerle ilgili iletişim göndeririz. Posta listemize katılmayı tercih ederseniz, size haber bültenimiz de dahil olmak üzere ticari olmayan iletişim göndeririz. Hizmetlerimizi kullanırken, size bir anket gönderebilir veya hizmetimizle ilgili deneyimlerinizi gözden geçirme konusunda sizi davet edebiliriz. Ayrıca, web sitemiz ve uygulamamızla ilgili geri bildirimler, sorular ve şikayetleriniz hakkında sizinle temasa geçebiliriz.


Araştırma faaliyetleri: Hobi edinimi ve gelişmi ile ilgili araştırmaları desteklemek için, verilerinizi mevzuata uygun şekilde anonimleştirerek araştırma amacıyla kullanabiliriz. Bu, verilerinizi dikkatli bir şekilde seçilmiş üçüncü taraf araştırma kurumlarıyla paylaşmayı içerebilir.

Yasal amaçlar: Bazı durumlarda, bilgilerinizi yasal anlaşmazlıkları ele almak ve çözmek, yasal araştırmalar ve uyumluluk için veya hizmetin kullanım koşullarını makul şekilde beklendiği gibi uygulamak için kullanmamız gerekebilir. Bazı yasalara ve (ülkeye özgü) yönetmeliklere uymak zorundayız.

Bunlara uymak için, bulunduğunuz yer ve doğum tarihiniz gibi bilgilere ihtiyacımız var.

Açık Rıza: İlgili mevzuat gereği, kişisel verilerinizi işleyebilmemizin temel koşulu buna açık, koşulsuz, bağımsız bir iradeyle rıza vermenizdir.

“”””” Ürün ve Hizmetimizin amacı olan sağlıklı yaşam önerilerimizi gerçekleştirebilmek adına özel nitelikli kişisel verilerinizden sağlık verilerinizi yasal olarak işleyebilmemiz gerekir. Bu işleme ancak aldığımız açık rızanız dahilinde devam edebiliriz. Açık rızanız her zaman ve her koşulda geri alınabilir.

Konuyla alakalı daha detaylı bilgi için lütfen Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Dair Açık Rıza Metnini inceleyiniz.  

4. Hobbycorn ve üçüncü kurum/kuruluş ve şahıslar

Hobbycorn, hizmetimizi sağlamamıza veya geliştirmemize yardımcı olan üçüncü taraf servis sağlayıcılarına sahiptir, buna servis sağlayıcıları, ödeme sağlayıcıları ve finansman kurumları, iş ortaklarını veya araştırma kurumlarını içerir. 

Belirli nedenlerden dolayı, Hobbycorn kişisel verilerinizi dikkatlice seçilmiş üçüncü şahıslarla paylaşabilir. Üçüncü tarafların kategorilerinin güncel bir listesini burada bulabilirsiniz:

Kullanıcılardan hizmetimiz konusunda geri bildirim almak hayati öneme sahiptir. Kullanıcılardan Net Promotor Score (NPS)© vermelerini istemek ve açıklamalarını bırakmak için Satismeter© kullanıyoruz. Bu nedenle, kullanıcılarımızın e-posta adresini paylaşıyoruz.

Crashlytics©, çökme verilerinin kaydedilmesinde ve bunu geliştirme ekibimize geri sağlayarak hizmetimizi sürekli daha iyi hale getirmeye devam edebilmemiz için kullanılır. 

Android© uygulamamız size push mesajları göndermek için Firebase©’i kullanıyor. 

Bazı postalarımızı otomatikleştirmek için Intercom© kullanıyoruz ve bunun için örneğin e-posta adresini ve adını paylaşmamız gerekiyor. Ayrıca, hizmeti daha iyi kullanabilmeniz için uygulama içi sohbet olanakları sağlamak için Intercom©’u kullanabiliriz. 

Leanplum©’u bir pazarlama otomasyonu ve müşteri destek aracı olarak kullanıyoruz. 

Teknik izleme sağlamak için Android© uygulamamızdaki Microsoft©’un HockeyApp© uygulamasını kullanıyoruz. 

Segment©, kullanıcılarımıza mesajlaşmayı otomatikleştirmek için kullandığımız veri analizi yapmak için kullanılan bir iş zekası aracıdır. 

Sendgrid©, Hobbycorn Hizmetinin bir parçası olarak göndermemiz gereken hizmet postalarını göndermeyi ele alıyor. Bu nedenle, kullanıcılarımızın e-posta adresini paylaşıyoruz. 

Hizmetlerimiz hakkında geri bildirim almak için bazı kullanıcılarımıza anketler göndermek için Bazen Survicate©’i kullanıyoruz. Bu nedenle, kullanıcılarımızın e-posta adresini paylaşıyoruz. 

Twilio©, Hobbycorn Hizmetinin bir parçası olarak göndermemiz gereken SMS metin mesajlarını gönderir. E-postaları ele almak için ana müşteri destek aracımız Zendesk©’i kullanıyoruz.

Sosyal entegrasyon olarak Facebook© Authentication ve Google© Login kullanıyoruz.

Gerektiğinde, sahtekarlığı önleme ve tespit etme amacıyla kişisel ve finansal verilerinizi paylaşmamız gerekebilir.

Güvenlik, düzenleme ve/veya uygunluk amaçları için gerektiğinde, danışmaları ve diğer hizmetlerimizle olan etkileşimlerinizi denetleyebiliriz.  Bu tür denetime ve erişime her zaman katı gizlilik ve veri güvenliği hükümleri uygulanacaktır.

Ürün ve Hizmetlerimizi iyileştirmek için kişisel olmayan verileri (bireyin tanımlanamadığı veriler) kullanabiliriz.

Mevcut hesaplarınızı, diğer sağlayıcılarla (örneğin bir sosyal medya sağlayıcısı) bizimle hesabınıza bağlamayı seçebilirsiniz. Bu, örneğin, bizimle bir hesap oluşturmayı kolaylaştırabilir. Bunu yapmayı seçerseniz, söz konusu sağlayıcıdan e-posta adresiniz, adınız ve kaydolmaya ilişkin diğer detaylar gibi sınırlı bilgileri alacağız.

Yukarıda anılan tüm Ürün ve Hizmetlerin bütün hakları saklıdır.

4.1. Hobbycorn ve Sosyal Medya

Uygulamamızda, hobi gelişiminizi doğrudan ağınızla paylaşmanıza olanak tanıyan butonlar (Facebook, Twitter, Instagram) gibi sosyal medyaları birleştirip paylaşıyoruz. Sosyal medya eklentileri, uygulamamızdaki herhangi bir içeriği ağınızla paylaşmayı veya beğenmeyi seçtiğinizde kişisel verilerinizi işleyebilir. Hobbycorn , kişisel verilerin bu ağlar tarafından işlenmesini kontrol etmemektedir ve bunlardan sorumlu değildir.

5. Veri Gizliliği, Güvenliği, Aktarımlar ve Veri Saklama

5.1. Gizlilik ve Anonimlik 

Bize sağladığınız ve sizden topladığımız tüm veriler Amerika ülkesinde bulunan güvenli

bulut sunucularında veya benzer şekilde yüksek standartlarda tutulan Amerika

dışındaki güvenilir üçüncü taraf servis sağlayıcıları tarafından saklanır. Sonuç olarak, kişisel verileriniz ülkeniz dışındaki bir varış noktasına transfer edilebilir ve saklanabilir. Kişisel

verilerinizi göndererek, verilerin sunuculara aktarılmasını kabul etmiş olursunuz.

Kişisel veriler, personel tarafından veya ülkeniz dışında çalışan ve bizim için çalışan diğer 

üçüncü taraf servis sağlayıcıları tarafından da işlenebilir. Herhangi bir üçüncü taraf servis sağlayıcısının verilerinize güvenli bir şekilde ve geçerli yasalara uygun olarak erişmesini

sağlamak için gerekli olan adımları atarız.

5.1.1. Hobbycorn  anonim midir?

Hobbycorn kullanımınız anonimdir. Kişisel olarak tanımlanabilir bilgileriniz (adınız, yaşınız, e-mail adresiniz gibi) başkaları tarafından görüntülenemez.

5.2. Kişisel verilerinizi başkalarıyla paylaşma

Ticari ortaklarımızla, sizi kişisel olarak tanımlanmamış, ancak hizmet verdiğimiz kullanıcıların sayısı gibi genel eğilimleri gösteren toplu verileri paylaşabiliriz.

Hobbycorn olarak Ürün ve Hizmetlerimiz Amazon Web Services© sunucuları üzerinde barınmaktadır. AWS, buluttaki kişisel verilerin korunmasına odaklanan uygulama ilkeleri olan ISO 27018 ile uyumludur. 27002 ISO bilgi güvenliği standardını temel alır ve genel bulut hizmeti sağlayıcıları tarafından işlenen kişisel kimliği açığa çıkaran bilgiler (PII) için geçerli olan ISO 27002 denetimleri hakkında uygulama yönergeleri sağlar. Daha fazla bilgi edinmek veya AWS ISO 27018 Sertifikasını görüntülemek için AWS ISO 27018 Uyumluluğu web sayfasını görüntüleyin.

Hakkınızdaki bilgileri bir yasaya, düzenlemeye, yasal sürece veya devlet talebine uymak ve yasal haklar iddia etmek veya yasal hak taleplerine karşı savunma yapmak veya yasadışı faaliyet, sahtekarlık, kötüye kullanım, şartlarımızı ihlal etme veya hizmetlerimizin güvenliği veya herhangi bir kişinin fiziksel güvenliği ile ilgili tehditleri önlemek, tespit etmek veya soruşturmak için saklayabilir veya açıklayabiliriz.

Yukarıda açıklananlar dışında, kişisel bilgilerinizi sizin rızanız olmadan hiçbir tarafla paylaşmayacağız.

5.3. Veri güvenliği

Uygulama ve/veya Web Sitesi aracılığıyla sağladığınız tüm veriler, TLS kullanılarak sunuculara veya sunuculardan aktarıldığında şifrelenir. Ayrıca, veriler şifreli olarak saklanır.

Hesap bilgilerinizi ve dijital resimlerinizi ayrı veri depolarında saklıyoruz. Bulut sunucusu

altyapısı güvenlik duvarları ve izleme özellikleri kullanılarak korunmaktadır. Kişisel verilerinize yetkisiz erişimi ve/veya kötüye kullanımını önlemek için uygun

prosedürlerle yetkili kişiler ile çalışıyoruz. Hobbycorn, kişisel verilerinizi korumak için uygun prosedürleri ve sistemleri kullanır. Ayrıca, sunucularımızdaki kişisel verilere erişmek ve bunları kullanmak için güvenlik prosedürleri teknik ve fiziksel kısıtlamaları kullanıyoruz. Kişisel verilerinize yalnızca yetkili personel izleme amacıyla erişebilir.

Hobbycorn ileri seviyede şifreleme ve depolama sistemleri kullanır. Kişisel bilgilerinizi izinsiz kullanımdan korumak amacıyla çeşitli prosedürler ve sistemler kullanmaktayız.Hobbycorn aynı zamanda çalışanlarının kullanıcı bilgilerine ulaşmasını kısıtlayıcı prosedürler uygulamaktadır (çalışanları Hobbycorn ile bağlayan ve onları kısıtlayan gizlilik anlaşmalarıyla). Kişisel bilgileriniz güvenli bir şekilde depolanır. Uygulamaya kısıtlamasız erişim yalnızca mail adresiniz ve şifre ile sağlanır. Kendi kullanıcı adınız ve şifreniz ile gerçekleştirilen bütün kullanımlardan, kullanıcı sorumludur; bu nedenle, kullanıcıların mail adresi ve şifre gibi bilgilerini gizli tutması gerekir. Herhangi bir nedenle ya da herhangi bir sebepten dolayı kullanıcı hesabınızı dondurma veya durdurma hakkını Hobbycorn kendine saklı tutar.

5.6. Veri Depolama

Tüm kişisel verilerinizi güvenli sunucularda saklıyoruz.

Uygulamamızın bazı bölümlerine erişmenizi sağlayan bir şifre seçtiğinizde, bu şifreyi gizli tutmaktan sorumlusunuz. Şifreyi kimseyle paylaşmamanızı rica ederiz.

Herhangi bir banka/ödeme bilgisi saklamıyoruz. Ödemeler, Seviye 1 Ödeme Kartı Endüstrisi (PCI) veri güvenliği standartlarıyla tam uyumlu bir üçüncü taraf ödeme sağlayıcısı tarafından gerçekleştirilir.  Herhangi bir ödeme işlemi SSL teknolojisi kullanılarak şifrelenir. Uygulama  içerisinde yapılan satın almalar  Apple App Store© ve Google Play Store©’un Genel Hüküm ve Koşulları mobil cihazın çeşidine ve Apple App Store© veya Google Play Store© kullanımına bağlı olarak uygulanacaktır.

Uygulamaya gönderilen ve bu uygulamalardan gönderilen verileri şifreliyoruz. Bilgilerinizi aldıktan sonra, yetkisiz erişimi engellemek için sıkı prosedürler ve güvenlik özellikleri kullanacağız. Verilerinizin güvenli bir şekilde ve bu gizlilik politikasına uygun olarak ele alındığından emin olmak için gerekli tüm adımları atacağız.

5.7 Veri aktarımı

Topluluk olarak, Ürün ve Hizmetlerimizi size en üst düzeyde sunabilmek için Amazon Web Services© hizmetini kullanıyoruz. Hizmet ve KVK politikaları hakkındaki detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz. Hizmet, bulut teknolojisi üzerinden üst düzey güvenlik protokolleriyle verilerinizin güvenliğini sağlar.

6. Veri sahibi olarak haklarınız

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında

İlgili kişinin hakları

MADDE 11-

(1) Herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c) Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) 7 nci maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi

MADDE 7-

(1) Bu Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel veriler resen veya ilgili kişinin talebi üzerine veri sorumlusu tarafından silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

(2) Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesine ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklıdır.

(3) Kişisel verilerin silinmesine, yok edilmesine veya anonim hâle getirilmesine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.

İstediğiniz zaman verilerinizi incelemek, düzeltmek, silmek, elde etmek için bir talepte

bulunabilirsiniz. Yukarıda belirtildiği gibi, kişisel verilerinizi işleme koyma izninize ne zaman isterseniz, uygulamadaki gizlilik ayarlarına erişerek herhangi bir zamanda izninizi geri çekme hakkınız vardır. Bizim tarafımızdan depolanan verilere erişme hakkınız vardır ve bu verilerin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorsanız verilerinizi değiştirme veya düzeltme hakkınız vardır. Verilerinizin silinmesini isteme hakkınız vardır. Saklanan veriler hakkında (yapılandırılmış, güncel ve makinede okunabilir bir biçimde) herhangi bir zamanda bilgi alma ve hatalı veri depolama durumunda verilerin düzeltilmesini veya silinmesini talep etme hakkına sahipsiniz. Ayrıca seçtiğiniz bir denetim otoritesine şikayette bulunma hakkınız vardır. Kişisel Verilerin Korunması Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti yetkili denetim makamıdır.

İsteğiniz üzerine tarafımızdan tutulan kişisel bilgilerinize erişim sağlayacağız. Verileri yapılandırılmış, anlaşılabilir ve makinede okunabilir bir şekilde size sağlayacağız. Bize kimliğiniz için uygun kanıtlar sunmanızı rica ediyoruz (bu amaçla, pasaportunuzun bir fotokopisini, kimlik veya ehliyet belgesi fotokopisi, mevcut adresinizi gösteren bir fatura taslağının orijinal bir kopyasını kabul edeceğiz). Kişisel kimlik numaranızı ve resminizi bize görünmez hale getirmenizi isteyeceğiz.

Erişim isteğinizde, erişebilmek istediğiniz bilgi türlerini mümkün olduğu kadar açık bir şekilde tanımlamanızı da istiyoruz. Kişisel bilgilerinize 30 gün içinde erişim sağlama isteğinize uyacağız ve kabul ederseniz sizden bu bilgilere erişim sağlamadaki makul isteklerinizi talep edebiliriz.

Uygulamanın amacı ile alakalı olsalar bile, sizinle ilgili kişisel verilerin işlenmesine her zaman karşı çıkabilirsiniz. 

Uygulamalarımız sadece Google Play Store© ve Apple App Store© uygulama marketlerinde yer almaktadır. Bu uygulamaların , resmi uygulama linkleri dışında cihazlarına yüklenmesi ve/veya resmi olmayan web siteleri aracılığıyla erişim sağlanması sırasında ortaya çıkabilecek herhangi bir uyuşmazlıktan veri sorumlusu olarak Hobbycorn  sorumluluk kabul etmemektedir.

İstediğiniz zaman bize kişisel bilgilerinizi pazarlama amacıyla işleme koymamamız için talimat verebilir ve kişisel bilgilerinizin pazarlama amacıyla kullanılmamasını tercih etme fırsatı sunarız. Haklarınızla ilgili endişeleriniz olduğunda Hobbycorn ekibi ile iletişime geçiniz.

7. Verilerinizin İşlenmesinden Sorumlu Taraf

Ürün ve Hizmetlerin ana işletmeciliği Yesil Science bünyesindedir. 

Web sitemizdeki KVK İlgili Başvuru Formunu kullanarak yukarıda anılan nedenlerle işlenen kişisel verileriniz hakkında her türlü bilgiyi talep edebilirsiniz. Başvuru usulü, ilgili formun sayfasında anlatılmıştır.

Her türlü talep ve şikayetlerinizi dataprivacy@hobbycorn.com e-posta adresinden bize iletebilirsiniz.